Παιδικός Σταθμός

 

                                                                                                                                                                           

Από τις αρχές του 2007 το Σωματείο “ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ” υλοποίησε ένα μεγάλο του στόχο, τη λειτουργία ενός Παιδικού Σταθμού, στο κέντρο της Αθήνας, για τα παιδιά των απόρων οικογενειών που προστατεύει.

Φιλοξενούνται 35 παιδιά, 2 – 6 ετών, από τις 7.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα.

Τα παιδιά αυτά, εμφανίζουν έντονη παραμέληση σε όλους τους τομείς ανάπτυξής τους καθώς προέρχονται από ιδιαίτερα διαταραγμένες οικογένειες με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Στον Παιδικό Σταθμό περνούν κάποιες ώρες της ημέρας, μέσα σε οργανωμένο, ασφαλές και ήρεμο περιβάλλον, με δημιουργική ενασχόληση.

Μαθαίνουν ότι, υπάρχει και καλή πλευρά της ζωής.

Δύο εξειδικευμένοι νηπιαγωγοί χρησιμοποιώντας ειδικές παιδαγωγικές μεθόδους και ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες προσφέρουν γνώση και προσπαθούν να  αναπτύξουν τις  ικανότητες και τις δεξιότητες των παιδιών.

Συνεχής συνεργασία με τους γονείς και στόχοι για βελτίωση του γονικού ρόλου.

Φροντίζουμε τη διατροφή τους, τη καθημερινή ατομική υγιεινή τους, και την ψυχαγωγία τους.

Προσφέρουμε πρωινό, μεσημεριανό και απογευματινό γεύμα - κάποια από αυτά σιτίζονται αποκλειστικά στο Παιδικό Σταθμό.

Προσφέρονται σε καθημερινή βάση, ατομικό μπάνιο, καθαρά εσώρουχα, ρούχα, υποδήματα, κούρεμα.

Παρακολουθούμε τη σωματική και ψυχική τους ανάπτυξη με τακτική παιδιατρική παρακολούθηση, έλεγχο εμβολίων και εμβολιασμό, καθώς και οδοντιατρικό έλεγχο. Ομάδα λογοθεραπευτών, προσφέρει διάγνωση και θεραπεία σε καθημερινή βάση. Ειδική παιδαγωγός συνεργάζεται ατομικά με τα παιδιά που παρουσιάζουν τα σοβαρότερα προβλήματα και καθοδηγεί τις νηπιαγωγούς για εξειδικευμένα προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των παιδιών μας.

Σε έναν όμορφο χώρο ύπνου έχουν το δικό τους κρεβάτι.

Εκδρομές στη φύση, θέατρο, κινηματογράφος, πάρτι γενεθλίων στο Παιδικό  Σταθμό με τούρτα, κλόουν, δώρα είναι για τα παιδιά μας ερεθίσματα, εικόνες που τις στερούνται από το οικογενειακό περιβάλλον.

Θέλουμε σε λίγες ώρες να χωρέσουμε πολλά.

κάντε μια
ΔΩΡΕΑ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

 

Ευχαριστούμε την NEPTUNE LINES που για 4η χρονιά καλύπτει βασικά είδη διατροφής σε κρέας, λαχανικά, φρούτα και τυρί, για την διατροφή των παιδιών του Παιδικού Σταθμού μας.