Οι Φίλοι του Παιδιού

 

ΤΟ ΜΑΖΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

 

  •   23/11/2015

Υπέροχη Κυριακή περάσαμε παρέα με τους εργαζομένους της ALPHABANK. Παρέα με τις οικογένειες και τα παιδιά  που προστατεύουμε συγκεντρωθήκαμε στον υπαίθριο χώρο  της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών πίσω από τη Μονή Καισαριανής.  Μέσω ενός διασκεδαστικού ομαδικού παιχνιδιού, τα παιδιά  ανακάλυψαν  στοιχεία για την ελιά και τη φροντίδα της.

Στη συνέχεια,  μεταφερθήκαμε στον “Ιστορικό Ελαιώνα” του Αισθητικού Δάσους Υμηττού, όπου με ελαιόπανα, χτένια, ραβδιά, αλλά και με τα χέρια,  μαζέψαμε  ελιές για τη σοδειά του φετινού χειμώνα!

Το γαϊδουράκι της Φιλοδασικής  μας βοήθησε  να μεταφέρουν τις ελιές στην αποθήκη, απ’ όπου αργότερα θα πάρουν το δρόμο για το ελαιοτριβείο.

 

 Κάτω από τη μεγάλη, φουντωτή ελιά τα παιδιά  άκουσαν  και ζωντάνεψαν  τον πιο γνωστό μας μύθο για την ελιά και την Αθήνα, ενώ στο κλείσιμο του παιχνιδιού, μικροί και μεγάλοι απολαύσαμε ελιές, παξιμάδια και αρωματικό λάδι!

Ευχαριστούμε πολύ ALPHABANK  για τις όμορφες εμπειρίες και τις ανεπανάληπτες στιγμές που μας προσφέρεις μέσω των εκπαιδευτικών και πολιτισμικών προγραμμάτων  .

Επιστροφή στα Νέα

κάντε μια
ΔΩΡΕΑ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

 

Ευχαριστούμε την Tamer Family Foundation για την πολύτιμη οικονομική ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου μας, από την ίδρυσή του έως και σήμερα.

Ευχαριστούμε τo Perianth Hotel για την πολυετή και πολύτιμη οικονομική ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου μας.

Ευχαριστούμε πολύ την Tsimpos & Associates για την Προμελέτη και την Οριστική Μελέτη για την έκδοση άδειας κατεδάφισης και την άδεια ανέγερσης του Νέου Κτιρίου Κοινωνικής Πρόνοιας & Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Εφήβων του Σωματείου μας. Ευχαριστούμε και τους συνεργάτες: Σπύρο Τζιβανάκη-Πολιτικό Μηχανικό, την εταιρεία TEAS A.E.- Hλεκτρομηχανολογικες Mελετες και τον Κων/νο Αστάρα-Τοπογράφο Μηχανικό.