Οι Φίλοι του Παιδιού

 

Μία μέρα στο Παιδικό Σταθμό είναι μία μέρα αλλιώτικη από τις άλλες.

 

  •   10/2/2015

«Ξεκινάμε με το πρωινό μας.

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα αρχίζει και όλοι καθισμένοι στα καρεκλάκια μας, μαθαίνουμε, ακούμε, μιλάμε, μοιραζόμαστε, επικοινωνούμε, μυρίζουμε, χρησιμοποιούμε τα χέρια μας, το σώμα μας, τη σκέψη μας.

Ήρθε η ώρα για παιχνίδι στο κήπο μας.

Μπαίνουμε πάλι στη τάξη μας – κατασκευάζουμε φτιάχνουμε, δημιουργούμε, ακούμε μουσική, μαθαίνουμε ποιήματα, ζούμε τις εποχές.

Η τάξη μας γίνεται βουνό χιονισμένο, θάλασσα, καράβι που μας ταξιδεύει, λιβάδι γεμάτο λουλούδια.

Κάνουμε το μπάνιο μας, φοράμε καθαρά ρούχα και εσώρουχα.

Τρώμε το μεσημεριανό μας, γευόμαστε νέες γεύσεις, προσπαθούμε να χορτάσουμε.

Πλένουμε τα δόντια μας, βγάζουμε τις παντόφλες μας και ξαπλώνουμε στο δικό μας κρεβάτι. Κοιμόμαστε ευχαριστημένοι και τηρούμε την ώρα κοινής ησυχίας.

Ξυπνάμε, στρώνουμε το κρεβάτι μας και παίρνουμε το απογευματινό μας γιαούρτι, γλυκό ή κρέμα.

Συνεχίζουμε το παιχνίδι μας, φτιάχνουμε πύργους, μαγειρεύουμε στην κουζινούλα μας, πουλάμε στο μαγαζάκι μας, χορεύουμε, ακούμε παραμύθια, βλέπουμε κουκλοθέατρο. Τακτοποιούμε τα παιχνίδια στη θέση τους, αφήνουμε την τάξη μας καθαρή και επιστροφή στο σπίτι.

Αύριο πάλι!»

 

 

Επιστροφή στα Νέα

κάντε μια
ΔΩΡΕΑ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

 

Ευχαριστούμε την ΚΑΡΤΕΡΙΑ ΑΜΚΕ για την πολυετή και ανεκτίμητη οικονομική ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου μας.

Ευχαριστούμε την Tamer Family Foundation για την πολύτιμη οικονομική ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου μας, από την ίδρυσή του έως και σήμερα.

Ευχαριστούμε τo Perianth Hotel για την πολυετή και πολύτιμη οικονομική ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου μας.

Ευχαριστούμε πολύ την Tsimpos & Associates για την Προμελέτη και την Οριστική Μελέτη για την έκδοση άδειας κατεδάφισης και την άδεια ανέγερσης του Νέου Κτιρίου Κοινωνικής Πρόνοιας & Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Εφήβων του Σωματείου μας. Ευχαριστούμε και τους συνεργάτες: Σπύρο Τζιβανάκη-Πολιτικό Μηχανικό, την εταιρεία TEAS A.E.- Hλεκτρομηχανολογικες Mελετες και τον Κων/νο Αστάρα-Τοπογράφο Μηχανικό.