Οι Φίλοι του Παιδιού

 

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις της Ομάδας Εργασιακής Επανένταξης

 

 

  •   14/4/2021
Στόχος της ομάδας ήταν να διερευνηθεί ο τρόπος αναζήτησης εργασίας από αυτές τις μητέρες καθώς και ο εντοπισμός προβλημάτων που συναντούν σε αυτή τους την προσπάθεια.
Η συναντήσεις διήρκησαν 3 μήνες και σε αυτό το διάστημα καταφέραμε να δουλέψουμε συγκεκριμένες πρακτικές που θα βοηθήσουν αυτές τις γυναίκες να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα αγοράς εργασίας όσο δύσκολα ή δυσοίωνα και να μοιάζουν.
Μέσα από αυτές τις συνεδρίες οι μητέρες αυτές μπόρεσαν να:
• Εντοπίσουν τα δυνατά και αδύναμα σημεία τους, δηλαδή εκείνα τα στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς τους που τις βοηθούν στην αναζήτηση εργασίας καθώς και αυτά που τις δυσκολεύουν ή σαμποτάρουν τις προσπάθειές τους να βρουν δουλειά
• Nα αναγνωρίσουν τις Δεξιότητες, τα ενδιαφέροντά τους, τις αξίες και τα χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα. Η αναγνώριση αυτών των στοιχείων τις βοήθησε να επιλέξουν εργασίες περισσότερο κατάλληλες για την περίπτωσή τους.
Επίσης, έμαθαν ποια στοιχεία πρέπει να έχει ένα σωστό βιογραφικό σημείωμα και κατάφεραν να συντάξουν το δικό τους ενώ εκπαιδεύτηκαν σε τεχνικές συνέντευξης και τώρα διαθέτουν τη γνώση για το πως θα πρέπει να παρουσιαστούν σε μια συνέντευξη για εργασία.
Είμαστε πολύ χαρούμενοι που 2 μητέρες ήδη κατάφεραν να βρουν δουλειά και πιστεύουμε ότι σύντομα και οι 10 θα μπορέσουν να προωθηθούν στην αγορά εργασίας, θα μπορέσουν να επανενταχθούν και να βρουν τη θέση που τους αξίζει.
Η Ομάδα Εργασιακής Επανένταξης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund.  Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Επιστροφή

κάντε μια
ΔΩΡΕΑ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

 

Ευχαριστούμε την ΚΑΡΤΕΡΙΑ ΑΜΚΕ για την πολυετή και ανεκτίμητη οικονομική ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου μας.

Ευχαριστούμε την Tamer Family Foundation για την πολύτιμη οικονομική ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου μας, από την ίδρυσή του έως και σήμερα.

Ευχαριστούμε τo Perianth Hotel για την πολυετή και πολύτιμη οικονομική ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου μας.

Ευχαριστούμε πολύ την Tsimpos & Associates για την Προμελέτη και την Οριστική Μελέτη για την έκδοση άδειας κατεδάφισης και την άδεια ανέγερσης του Νέου Κτιρίου Κοινωνικής Πρόνοιας & Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Εφήβων του Σωματείου μας. Ευχαριστούμε και τους συνεργάτες: Σπύρο Τζιβανάκη-Πολιτικό Μηχανικό, την εταιρεία TEAS A.E.- Hλεκτρομηχανολογικες Mελετες και τον Κων/νο Αστάρα-Τοπογράφο Μηχανικό.